© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Οι μαθητές προτείνουν δια στόματος Ρίτσου: "Να είσαι ήλιος, να χαρίζεις φως"

Η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, γνωστή ως Εαρινή Ισημερία, δηλώνει την απαρχή της Άνοιξης και, όπως όλοι πλέον έχουμε εμπεδώσει, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Έχουμε λοιπόν τη μεγάλη χαρά ν' ανακοινώνουμε, ότι στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού το Μουσείο Μπενάκη αποφάσισε ν' αφιερώσει τη φετινή σχετική εκδήλωσή του στον Ποιητή της Ρωμιοσύνης, δεδομένου ότι το 2009 έχει ανακηρυχθεί επίσημα και «Έτος Γιάννη Ρίτσου». Αποφάσισε να «εμπιστευτεί» την εκδήλωση σε ανθρώπους, οι οποίοι δυνάμει είναι οι πλέον αξιόπιστοι αναγνώστες της Ποίησης: στα παιδιά.

Η πρόσκληση που απηύθυνε το Μουσείο Μπενάκη σε δύο σχολεία που διαθέτουν blog, στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας και το 10ο Λύκειο Πειραιά, έχουν μάλιστα επιδείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Γιάννη Ρίτσου, συνάντησε θετικότατη ανταπόκριση: Μαθητές και των δύο σχολείων δούλεψαν με κέφι και αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να καταλάβουν τον ποιητή, να αισθανθούν τον πολίτη και κατανοήσουν το έργο του Γιάννη Ρίτσου και να στήσουν μία παράσταση με τίτλο «Να είσαι ήλιος, να χαρίζεις φως».

Απόψε λοιπόν, στις 7 το βραδάκι, στο Μουσείο Μπενάκη - Αμφιθέατρο Κτηρίου Οδού Πειραιώς, όσοι πιστοί προσέλθωμεν!!! Εμείς, νοερώς, λόγω απόστασης, συγχαίροντας από βάθους ψυχής όλα τα παιδιά και τους διοργανωτές, εξαιρέτως όμως τον φιλόλογό τους και δεινό blogger (αλλά και φίλο / σχολιαστή του "Ίσκιου" μας) Διονύση Μάνεση, ο οποίος χειραγωγεί σε κάθε ευκαιρία τους μαθητές του στους δυσκολοπερπάτητους, αλλ' άκρως αποκαλυπτικούς, δρόμους της όντως Ποίησης ως αντιΠοίησης της περιρρέουσας Λιγοσύνης!

Καλή επιτυχία! Εύγε σε όλους! Και να ζουν ποιητικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails