© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Περιδιάβαση στην πόλη της Pretoria [1]


Σήμερα εξορμάμε σε μιαν άλλη, πανέμορφη πόλη της Νοτίου Αφρικής, την Pretoria, στην επαρχία Γκάουτενγκ στην περιοχή Τράνσβααλ. Αποτελεί μια από τις τρεις πρωτεύουσες της Νοτίου Αφρικής και συγκεκριμένα την εκτελεστική και de facto πρωτεύουσα της χώρας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανευρίσκουμε στο διαδίκτυο, η Πρετόρια ανήκει διοικητικά στον μητροπολιτικό δήμο Τσβέιν. Ιδρύθηκε το 1855 από τον Μαρτίνους Πρετόριους και το αρχικό της όνομα ήταν Πρετοριάνα Φιλαδέλφεια.


Η πόλη έπαιξε σημαντικότατο ρόλο κατά την διάρκεια του πολέμου των Μπόερς. Στην πόλη υπογράφηκε η πρώτη συνθήκη ειρήνης μεταξύ των πλευρών, με την οποία έληξε ο πρώτος από τους δύο αυτούς πολέμους, στις 3 Αυγούστου 1881, αλλά και η ειρήνη του Βερινέγκενγκ στις 31 Μαΐου 1902, με την οποία έληξε ο δεύτερος. Σήμερα η πόλη έχει 2.345.908 κατοίκους (στοιχεία 2007).


Ας κάνουμε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης! Από αυτοκίνητο πάντα, για λόγους ασφαλείας!...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails