© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου / Устоличење Патријарха српског Г. Иринеја















Στο σημερινό φωτογραφικό υλικό μας, το οποίο μεταφέρουμε εδώ από διάφορα σερβικά Μ.Μ.Ε., είναι ολοφάνερες οι στιγμές Πεντηκοστής που εβίωσαν σήμερα οι Ορθόδοξοι Σέρβοι, ενθρονίζοντας τον 45ο Πατριάρχη τους, τον από Επίσκοπο Νύσσης (Νις) κ. Ειρηναίο, στον κατάμεστο από αρχές, εξουσίες και λαό Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου.

Μετά τη μεγαλοπρεπή θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο ίδιος ο Ειρηναίος, τον νέο Πατριάρχη ενθρόνισε εκ μέρους όλων ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος.

Στον ενθρονιστήριο Λόγο του ο Πατριάρχης, εκτός από τις ευχαριστίες κι την ευγνωμοσύνη του προς τη Σύνοδο και τον Λαό του τόπου του, είπε χαρακτηριστικά ότι όντως είναι μια μεγάλη μέρα για όλους, δεδομένου ότι ο Σέρβος Πατριάρχης αντιπροσώπευε πάντα ενώπιον του Θεού την Ιστορία του λαού, δηλαδή τη μοίρα του, την τραγωδία του, αλλά και τη χαρά του. Μιλώντας εξάλλου, σχετικά με τα καθήκοντα της σερβικής εκκλησίας και του νέου πατριάρχη ανέφερε ότι υποχρεούνται να υπερασπισθούν το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, καθώς και την διατήρηση της ενότητας του σερβικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails