© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο αδελφός απ' το φεγγάρι φέρνει γράμμα στον Λου

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ζακύνθου "ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ" και η "Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου", με αφορμή την 3η Δεκέμβρη ως Παγκόσμιας, Πανευρωπαϊκής και Εθνικής ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, μάς προσκαλούν όλους την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8 το βράδυ, στον Κινηματογράφο "Φώσκολος", για την προβολή ταινιών από το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ "EMOTION PICTURES", με θέμα "Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία".

Στο Φουαγιέ του ίδιου χώρου, από τις 6.30 το βράδυ, θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής μελών του Σωματείου Ειρήνης Ραυτοπούλου και Ανδρίκας Κάρδαρη.
Η είσοδος σε όλα είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Από τον Ιούνιο του 2007 και κάθε χρόνο το Φεστιβάλ EMOTION PICTURES είναι γεγονός. Στόχος του είναι, χρησιμοποιώντας ως μέσο το ντοκιμαντέρ, να αναδείξει τον προβληματισμό καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο γύρω από το θέμα της αναπηρίας και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός γόνιμου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας με αφετηρία την τέχνη –την κοινή γλώσσα όλων μας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός και ταυτόχρονα μια συνάντηση, μια γιορτή.!!!!

Οι ταινίες -ντοκιμαντέρς που θα δούμε

Ο μικρός μου αδερφός από το φεγγάρι / Mon petit frère de la lune
Φρεντερίκ Φιλιμπέρ / Γαλλία / 2008 / 6 λεπτά
Β΄ Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους (κάτω των 30')

Σύνοψη: Ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Γαλλία, στο οποίο ένα μικρό κορίτσι μας περιγράφει την προσωπικότητα και τις αντιδράσεις του μικρού αυτιστικού αδερφού της. Ιδιαίτερα προσεγμένο κείμενο, από την ενδιαφέρουσα οπτική γωνία ενός παιδιού-παρατηρητή, που με τα δικά του μάτια «φιλτράρει» και τελικά δίνει το δικό του στίγμα για τον αυτισμό.
Δείτε την εδώ:

Γράμμα στον Λου / Letter to Lou
Λουκ Μπολάν / Βέλγιο / 2006 / 80 λεπτά
Β΄ Βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους (άνω των 30')

Σύνοψη: Ο Λου είναι ένα αγόρι τυφλό, πολύ διαφορετικό, που βλέπει μόνο με την καρδιά του. Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τους γονείς του να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα. Ο Λου είναι ένας μικρός πρίγκιπας, τετραπέρατος και γεμάτος χιούμορ. Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του μικρού αγοριού, μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη πατέρα του.

2 σχόλια:

Roadartist είπε...

Πολύ σημαντικό!

Δέσποινα είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!
Η δε ταινία με τον μικρό αδελφό απ' το φεγγάρι εξηγεί μια δύσκολη πραγματικότητα με μια τρυφερότητα αφοπλιστική!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails