© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

Η μεγαλοπρέπεια του Ελάχιστου, μες από έντεκα περιπτώσεις αγριολούλουδων





















Πρόκειται για λουλούδια του ζακυνθινού αγρού από εκείνα που κοσμούν το νησί μας, κάνοντάς το ζηλευτό και πανέμορφο. Αν βγούμε απ' το σπίτι, αν σηκωθούμε απ' τον καναπέ της χαύνωσής μας, θα τα βρούμε παντού τριγύρω, στους αγροτόδρομους και τα χωράφια του τόπου μας. Δεν είναι μεγάλα, μήτε κραυγάζουν για τον πλούτο που φορούν. Αν όμως τα πλησιάσεις φιλικά, αν αποκτήσεις κατάλληλη όραση, ώστε να ψάχνεις τη μεγαλοπρέπεια του Ελάχιστου στο Μικρό ή το Παραθεωρημένο, τότε θα σού αποκαλυφθεί το Κάλλος σε όλη του τη δόξα.
Οι έντεκα παραπάνω φωτογραφίες αποτυπώνουν Ομορφιά συμπυκνωμένη σε λιγότερο από ένα ή δύο εκατοστά. Είναι πολύ μικρά, λοιπόν, αυτά τ' ανθάκια. Κι όμως, είναι θαυμάσια και περικαλλέστατα. Για να δικαιωθεί και πάλι ο λόγος του Χριστού (Μτ 6,29), ο Οποίος είχε πει γι' αυτά: "(...) καταμάθετε τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνει, ου κοπιά, ουδέ νήθει. Λέγω δε υμίν, ότι ουδέ Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού περιεβάλετο ως έν τούτων", δηλαδή "Παρατηρήστε τα κρίνα του αγρού πώς μεγαλώνουν. Δεν κοπιάζουν, ούτε γνέθουν. Κι όμως σάς λέω, ότι ούτε ο Σολομώντας σε όλη του τη δόξα δεν ντύθηκε ρούχο τόσο μεγαλοπρεπές και ωραίο, όπως ένα από αυτά τα άνθη" !!!

5 σχόλια:

kiki είπε...

Πανέμορφα τα φιόρα! Ειδικά η 1η...και 2η...ολες...

P. Kapodistrias είπε...

Όντως, πρόκειται για μικρά κομψοτεχνήματα, θαυμαστά από τον κάθε ευαίσθητο παρατηρητή τους.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Απο τις πιο σπουδαίες αναρτήσεις που έχω διαβάσει.Στην ουσία της ζωής "στη μεγαλοπρέπεια του ελάχιστου" .Ευχαριστούμε και εις άλλα ακάμετε ιστολόγε.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Τα μικρά λουλούδια που προσπερνάμε και τα πατάμε ενίοτε για να πάμε στις σπουδαίες δουλειές μας είναι σαν τα θαύματα που από την υπεραπασχόληση και τη ματαιοδοξία μας τυφλωνόμαστε και δεν τα βλέπουμε. Αυτά είδε και η Ρίκα Βαγιάνη, αυτά που συμβαίνουν συνέχεια αλλά εμείς τα προσπερνάμε. Έχουμε κλείσει τη ζωή μας στο θαύμα έχουμε κλείσει τη ζωή μας στο Θεό. Δεν μας χρειάζονται πια ούτε τα λουλουδάκια του αγρού, ούτε το θαύμα, ούτε ο Θεός, τα έχουμε όλα τακτοποιήσει και είμαστε παντοδύναμοι, μέσα στα κλιματιζόμενα αυτοκίνητα μας. Καλή συνέχεια.

P. Kapodistrias είπε...

Νά, τα καλά των μπλογκαδόρων. Άνθρωποι, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν συναντηθεί ενώπιος ενωπίω, επικοινωνούν, ανταλλάσσοντας απόψεις ζωτικού (θα έλεγα) ενδιαφέροντος!!!
Χαίρομαι που χαρήκατε τη "μεγαλοπρέπεια του Ελάχιστου" και περισσότερο, διότι ευαισθητοποίησε κάποιος από εσάς, π.χ. τόν φίλο Μπάμπη Πυλαρινό. Φαίνεται, ότι η ματιά του είναι η αρμόδια και ξεδιακρίνει αυτό που λέμε μικρό θαύμα και συνήθως προσπερνάμε, γυρίζοντας σελίδα στη ζωή μας. Πάντα λέω, όπου και να βρεθώ, ότι, εάν δέν ελευθερώσουμε τα μάτια της ψυχής μας να δουν το μικρό θαύμα, τη βασιλεία του πεπερασμένου και τη δύναμη του αδύναμου, ποτέ, μά ποτέ μας δεν θα δούμε θαύμα μεγάλο...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails